2016. ápr. 1.

Tavaszi flow szívet áraszt....

Ha tavasz, akkor nekem a nyüzsgés, a megindulás, az élményfalás nagykanállal, az új tervek, a tenni akarás sűrűsödő rohamai.... 



.....mindez számomra maga a flow, mely élményt történetesen egy hazánkfia írt körül e képpen: 
"A Flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől energiával töltődik fel, abban teljesen részt vesz, teljesen átadja magát a folyamatnak, és ebben örömét leli. A flow akkor következik be, amikor testünk, intellektusunk, érzelmeink és szellemünk természetes módon összehangolódik, és egy bizonyos tudatállapot övezetében tart minket. A flow érzése a szabadság jele." 
Tehát szekrény mélyére a vastag kabátokkal és nyomasztó gondokkal...vegyük nyakunkba a várost, a vidéket és jólesően töltődjünk, sodródjunk, lássunk-érezzünk klassz dolgokat, melyek nem csak a látványra, de a szívre is hatnak: 





Szemrevalók: 
Március 31-től rendhagyó ékszerkiállítás látható a budapesti B32 galéria Trezor pincegalériájában. Nem mindennapi, mert egy letűnt kor mesterműveit egy kortárs képzőművész idézi meg, esztétikai és funkcionális szempontból is tökéletes alkotásokkal. 




Csurka Eszter ékszerei a török hódoltság másfél évszázadát idézik, amikor a magyar iparművészet virágkorát élte, mikor nők és férfiak egyaránt díszes násfákat (nyakban viselt ékszerek) hordtak, hegyi kristályból, jáspisból. S ahogy ezek az ékszerek a családok történetét is magukban hordozták, úgy Eszter ékszerei ehhez hasonlóan finom kultúrtörténeti utalások is egyben. Egyszerre van jelen bennük a korabeli hagyomány, a saját mítosz és az egyedi technika.

   
Kézrevalók:
Ha flow, akkor alkotás, létrehozás, kísérletezés... Ki tudja, hogy egy ártatlan workshopból szenvedélyes hobby, sőt akár későbbi hivatás is lehet, de ha csak egy jó délutánt, némi tudást és pár alkotótársat szerzel magadnak, már megérte a kaland! Próbáld ki figyelmed, fantáziád, kézügyességed azoknál a művészeknél, akiket itt, a Vizitkártyán is megismerhetsz!



- Tradícionális indonéz batiktecnikát tanulhatsz egy egész napos workshopon Ur Eleonóra batikművész szentendrei műhelyében, április 23-án. A világjáró kézműves kalandjait személyes blogján osztja meg velünk. Cikkem Nanáról és csodás otthonáról ITT, jelentkezés az alkalomra ITT.




Kerámia workshop és három napos rendhagyó bemutatkozás egy reneszánsz hangulatú udvarházban, a dél-budai Kerámiaparkban, április 1-3-án, melyről vendéglátóink elöljáróban így mesélnek:
"Szeretnénk bemutatni és megismertetni egyesületi tagjainkat, kerületi művészeket, értékeket közvetíteni, átadni a rendezvényen, kiállítás és előadás formájában. A kézművesség és művészet közvetlen megismertetése, megszerettetése érdekében az ide látogató családoknak, gyerekeknek szóló kézműves programot is tartunk."
Cikkem Ágiék birtokáról ITT, jelentkezés az alkalomra ITT.




- Rajz-, festészet-, klasszikus grafikai technikák és művészi sokszorosítási eljárásokat tanulhatunk kezdő és haladó szinten Barcsay és Munkácsy-díjas művésztanároktól egy hangulatos pesti műteremlakásban, a NanArt stúdióban. Egy kreatív baráti közösséghez tartozol, ha belekóstolsz a közös alkotásokkal, kiállítás megnyitókkal, beszélgetésekkel tarkított alkalmakba. A művészekről - Nagy Gáborról és Nádas Alexandráról - ITT olvashatsz, a tanfolyamokról és nyári alkotótáboraikról ITT érdeklődj! 



Szájban oldódók:
Ismét szervezkedik a Stílusos Vidéki Éttermiség, ezúttal Palkonyán! Ezúttal április 2-3-án két napos kulináris sétát, tavaszi gasztro-pikniket, családi programokat főztek ki nekünk a Villányi borvidék legszebb falujában, az egy utcás Palkonyán!




Húsvét után egy héttel udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek nyitják ki kapuikat, hogy finom borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket. Tányérra fel, találkozzunk velük a festői Palkonyán!
Részletes program itt: http://www.svet.hu/egyeb-hirek/2016/02/husvet7-palkonyan/



További kultúrális hírekért, az élet alternatíváinak színes képeiért látogassátok a Vizitkártyát, olvassátok cikkeit, kérjetek értesítést a facebook oldalon. Köszönöm, ha a hírnek hírét viszed. 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése