2017. márc. 23.

Békés bakonyi tájban

Életünk pontosan elhatárolható epizódokból áll, melyeket optimális esetben jó, ha otthonunk alapos átalakítása, vagy lakhelyváltás kísér. Éváék eddigi élete alaposan megváltozott, amikor végre túladtak a 6o négyzetméteres ikerházon és a szomszédokkal körülvett mély fekvésű keskeny telken , hogy a kis bakonyi falu határában épülő lakóparki épület 13o négyzetméterét birtokba vegyék. 



A kontraszt kedvéért a régi és az új élettereket is bemutatjuk, egymás mellé rendezve őket. Elsőként a régi ház, majd az új otthon adott helyiségeit - elsőként a teraszt - látjátok:



Már az építkezés kezdetekor beleszerettek a bakonyi táj látványába, a kis falu, Márkó hangulatába. Kifejezett kérésük volt, hogy mindegyik helyiségből legyen kitekintés a természetre, melynek folyton változó arca meghatározza a szobabelsők hangulatát és a bennük élők térérzetét is.



Az alsó szintet elfoglaló nappali-étkező-konyha hármasa is hatalmas üvegfalakkal csatlakozik a kertkapcsolatos teraszhoz, mely a tavasztól késő őszig tartó időszakban még tovább növeli a többfunkciós közösségi teret.  A család eddigi, mediterrán hangulatú otthonát az új házban a letisztult minimál stílus váltotta fel, melyet kényelmes formájú bútorokkal, designlámpákkal, meleg színű lakástextilekkel és nomád kilimpárnákkal oldottak. A régi és az új nappali képe: 




A szürke falak mellett szerepelnek sötét tónusú farészek és kerámia burkolatok is, ízléses arányban keverve. A falakat egyedi festmények –  pl.  Mosonyi  Emese Zentagle- grafikája – valamint közös utazások fotói és látványos city-óriásposzter díszítik. Az alapvetően világos tónusok még tovább növelik a nagy terek nyújtotta komfortérzetet.


A jó tértagolás mit sem érne kényelmet nyújtó és minőséget jelentő belsőépítészeti-gépészeti megoldások – padlófűtés és beépített klíma - és a hozzájuk tervezett burkolatok nélkül. Éváéknak még az építkezés megfelelő fázisában – konzultálva a lakópark kivitelezőjével - lehetőségük volt ezek kiválasztására, beszerzésére és beépíttetésére.
Ilyen a gépeket rejtő modern konyha, melyhez valójában az egész ház stílusa idomult. Fényes felületével, belső világításával, üveges szekrényeivel , épített bárpultjával már az előszobába lépve meghatározó látványt nyújt. Hozzá illeszkedik a kárpitozott étkező garnitúra és a nappali kanapéja, olvasó-fotelje és asztala is. A falszínek és padlóburkolat szintén találó körítése e modern miliőnek. 
De előtte lássuk Éva előző konyháját, majd az újat: 





A békés családi élet záloga otthonunk közösségi és intim tereinek arányos elosztása az adott négyzetméteren. Tudják ezt azok, akik bár eltérő életritmusban élnek egyazon tető alatt, mégis sok mindent együtt csinálnak, hiszen egy családot alkotnak. Éváék új otthonában már a szobák kialakításakor figyeltek erre az összhangra: mind a hárman rendelkeznek saját helyiséggel, s a házban dupla fürdő is található. A földszinti hálószoba before-after hangulata is magáért beszél:




Fürdőszoba az előző, majd az új házban. Nem csak a kialakítás, de a minőségi burkolatok miatt is zongorázható a különbség:






Éva, aki terapeuta és motivációs tréner, néha itthon fogadja egyes ügyfeleit, itthon írja könyveit, s ilyenkor a tetőtér rekreációs szobáját használja munkahelyként. Ugyanez a körablakos helyiség „privát időben” az egész család rendelkezésére is áll, olvasásra, zenehallgatásra, pihenésre.




Marci, az élsportoló kamasz szintén saját, nagyméretű szobával rendelkezik, melyhez gardrób és fürdőszoba is dukál, szintén fent a tetőtérben. Feszes napirendje, edzései, kézilabda meccsei miatt fontos, hogy szeparáltan éljen együtt a családdal és módja legyen az elvonulásra, a nyugodt felkészülésre. Az ő előző szobáját és mostani birodalmát látjuk:




Éváék nem bánták meg a nagy lépést, mely nem csak hely- de minőségi életmód változtatással is járt. Új otthonukat nyomtatásban a Fundamenta "Otthonok&megoldások" szakmai magazinjában találjátok. Ha tetszett a lakóparki fullextrás otthon és netán te is hasonlóra vágysz e békés bakonyi tájban, információért írj a vizitkártyablog@gmail.com címre!

Tartsatok a Vizitkártya közösségével és gyertek velem a következő otthonba és történetbe, ami egy új alternatívát mutat nekünk az életre.